top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαDr Chrysi

Οι 12 στίχοι ενός "Υγιεινού" Χριστουγεννιάτικου Τραγουδιού

Έγινε ενημέρωση: 17 Δεκ 2019





Το κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ πρότεινε ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο τραγούδι με συμβουλές για Καλά και Υγιή Χριστούγεννα αλλά και μια νέα χρονιά.


Οι δώδεκα συμβουλές:


1) Πλύσιμο χεριών ο πρώτος και χρυσός κανόνας που προτείνει το CDC.

Προστατεύει από την μετάδοση μικροβίων και τις αρρώστιες.


2)Προστασία από το κρύο. Τα παιδιά και ιδιαίτερα τα βρέφη είναι ευαίσθητα στις χαμηλές θερμοκρασίες. Ντύνετε τα καλά και κατά στρώματα.


3)Απόφυγε το στρες. Οι γιορτές χρειάζονται προγραμματισμό και θετικό πνεύμα


4) Μην πιείτε εάν θα οδηγήσετε.


5)Μην καπνίζετε.


6) Βάλτε ζώνη. Όλοι όσοι είναι επιβάτες ή οδηγοί σε αυτοκίνητο θα πρέπει να βάζουν ζώνη και μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά χρειάζονται τα ανάλογα για την ηλικία τους καθίσματα για το αυτοκίνητο.


7)Ιατρική εξέταση και έλεγχος. Μην αμελείτε την επίσκεψη στον ιατρό για τον ετήσιο έλεγχο ρουτίνας ή έλεγχο σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού σας σχετικά με τα ιατρικά σας προβλήματα.


8) Εμβολιασμός. Μην ξεχνάτε και μην αφήνετε πίσω εμβόλια για τα παιδιά. Επίσης ρωτήστε το γιατρό σας για τα εμβόλια που χρειάζεται να κάνετε ως ενήλικες ανάλογα με την ηλικία σας, τα προβλήματα υγείας σας ή τα ταξίδια που έχετε να κάνετε.


9)Προσοχή στα παιδιά. Προσοχή στους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να υπάρχουν γύρω και να αποτελούν αίτιο τραυματισμού ή πνιγμονής για τα παιδιά. Ιδιαίτερα τις γιορτινές μέρες , κεριά, παιχνίδια μη ανάλογα για την ηλικία του παιδιού, τζάκια και φωτιά κλπ.


10) Προσοχή στις πιθανές εστίες φωτιάς. Τα κεριά και το άναμμα φωτιάς στο τζάκι,το μαγείρεμα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή ιδιαίτερα τις μέρες των γιορτών όπου το άγχος για τις προετοιμασίες μας κάνει συνήθως επιρρεπής σε ατυχήματα. Μην αφήνετε τα παιδιά χωρίς επίβλεψη κοντά σε κεριά, αναμμένο τζάκι η κατσαρόλες που βράζουν.


11)Προετοιμασία καλού γεύματος.


12) Καλή διατροφή και γυμναστική. Να τρώτε υγιεινά και να προσπαθείτε να είστε ενεργητικοί τουλάχιστον 150 λεπτά τη βδομάδα ενώ για τα παιδιά 1 ώρα κάθε μέρα.



Πληροφορίες από https://www.cdc.gov/family/holiday/12ways.htm

72 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
 logo drchrysi παιδοχειρουργός γεσυ κύπρος λευκωσία
bottom of page